T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / ARTUKLU - Anafartalar Ortaokulu

ANAFARTALAR ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ FANZİN ÇIKARDI.

          ANAFARTALAR ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ FANZİN ÇIKARDI.

Mardin-Artuklu Anafartalar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı " Anafartalar Ortaokulu Fanzin ", okulun fotokopi makinesinde çoğaltılarak öğrencilerle buluştu .

2016´nın Haziran ayında yayın hayatına başlayan "Anafartalar Ortaokulu Fanzin"in ilk sayısını öğrencilerin yazı ve çizimleri süsledi. Mardin Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus SÜME R 'in destek sunduğu; Anafartalar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Zeki AKTAŞ, Türkçe Öğretmeni Metin AYDIN ve Rehberlik Öğretmeni Zeki SARUHAN'ın koordinatörlüğünde geliştirilen bu ilk çalışma öğrenciler arasında ilgiyle karşılandı.

Dopdolu bir ilk sayıyla okurlarını karşılayan " Anafartalar Fanzin ", öğrencilerin duygu ve düşünceleriyle vücut bularak okurlarının beğenisine sunuluyor. " Fanzin nedir? " sorusuyla sık karşılaştıklarını ifade edenTürkçe öğretmeni Metin Aydın ; " Fanzin, ingilizce fanatic ve magazine kelimelerinin kısaltması ile oluşturulan basılı materyaldir. Genellikle satış amacı güdülmeden dağıtılan yayınlardır. Anafartalar Ortaokulu "Okuma Becerileri" dersi öğrencileri tarafından başlattığımız bu alternatif çaba, edebiyata meraklı öğrencilerin ürünleriyle gelişti. Temennimiz bunun nice fanzinlere vesile olmasıdır." dedi." Anafartalar Fanzin "i okulun fotokopi makinası ile çıkarttıklarını belirten Müdür Yardımcısı Zeki AKTAŞ ; " Niyetimiz Fanzin`i, yazı ve çizimleri olan ve bunları yaymak isteyen öğrencilerimizle buluşturmaktı. Bu çabanın öğrencilerimizde güzel bir karşılığı oldu. " dedi. Bu ilk fanzinin tasarım ve baskı aşamalarında yer alan Rehberlik Öğretmeni Zeki Saruhan ; " Başta öğrencilerimiz olmak üzere Mardin'deki okullarımıza ulaştık. Keyifli bir süreçti. Öğrencilerin kendilerini rahatlıkla ifade edebildikleri bu etkinlik beraberinde okul içi motivasyonlarını da canlı kaldı. " dedi.

Anafartalar Ortaokulu Müdürü Hayreddin SİNCAR ise; " Öğrencilerimizin özgün yazılarından oluşan bu başarılı çalışmanın önümüzdeki yıllar için ilk adım olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerinin somut bir eserde görmeleri hepimizi mutlu etmiştir. İleri ki yıllarda da öğrencilerimizin daha başarılı çalışmalarla gündeme geleceğine inanıyorum ve emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim. " dedi.

Renkli kapak tasarımıyla "Anafartalar Fanzin" öğrencilere okul öğretmenleri tarafından tören havasında dağıtıldı.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2016 - Güncelleme: 26.11.2019 10:33 - Görüntülenme: 1393
  Beğen | 2  kişi beğendi